9.11.14

Bojana ♥ Sandro - Švajcarsko venčanje na srpski način

organizacija-vencanja

Sve je romantično u ovoj ljubavnoj priči. Njen početak datira još od školskih dana kada su Bojana i Sandro samo razmenjivali poglede i bili jedno drugom simpatija. Kako je to slatko, morate priznati! :)

mladenci


mladenci

Ali, priča ne bi bila priča da nema zaplet. ;) Sandro se posle škole odselio i tu mu se gubi svaki trag… Živeli su oni tako dugo, ne znajući gde je ono drugo, a bili su samo desetak kilometara udaljeni.

mlada

mladozenja

Godine su prolazile i sa njima dolazile neke nove tekovine. Stvoren je fejsbuk. :) Tako su se ovaj simpatični momak i devojka ponovo pronašli, sad već kao zreli ljudi, i postali još simpatičniji par.

mladenci


mladenci

I naravno happy end!!! Venčanje iz snova...

mladenci

A kada se pomene venčanje, tu se mi pojavljujemo u priči. :)

Na preporuku naših prijatelja i saradnika, Katarine i Danila, u aprilu 2012. godine smo se putem mejla upoznale sa Bojanom, u to vreme budućom mladom, :) a može se reći da smo odmah upoznale i Sandra, budućeg mladoženju, jer smo već u prvim prepiskama ustanovile da odgovor neće stići pre nego njih dvoje zajedno to na tenane pročitaju, razmisle i zajedno odluče o svakom detalju. Bojana i Sandro su bili naši prvi mladenci iz inostranstva i bilo je to zaista jedno sjajno druženje.

Tako smo bili na online relaciji Švajcarska – Srbija mesecima i zajedno planirali njihovo crkveno venčanje i svadbu, zakazane za 13. oktobar 2012. Građanski brak su Bojana i Sandro sklopili u Švajcarskoj 28. maja 2011. godine.

crkveno-vencanje


crkveno-vencanje
vencanje



Na leto je Bojana došla u Novi Sad, a prvi susret je bio kao da se susrećete sa drugaricom koju dugo niste videli, a znate se oduvek. Provele smo zabavne, ali i naporne dane. Trebalo je svašta rešiti za pet radnih dana jer sledeći Bojanin dolazak je pet dana pred svadbu.

Stavke oko kojih smo se bavile, a izdvajamo ih kao najinteresantnije u ovoj priči, ćemo i sa vama podeliti.

Najslađa tema – mladenačka torta. Dvoumili su se, troumili, mnogo fotki je razmenjeno dok jednog dana nije stigao Bojanin mejl – “Šta mislite o ovome? Ja sam se zaljubila. Ali nema da se kupi!!! :( “

mladenacka-torta
Kao naš odgovor, Bojana je dobila informaciju da može da dobije takav stalak za tortu u varijanti od kovanog gvožđa, a u boji po želji i to po zaista pristojnoj ceni. Sve je prošlo glatko, stalak je stigao i par meseci se šepurio u poslastičarnici koja je bila zadužena za slatki deo. Vlasnica nam je prenela neke komentare, stalak je definitivno efektan i privlačan o čemu svedoči i to da je Bojana ubrzo nakon svadbe dobila molbu od jedne rođake da joj stalak pozajmi za njeno venčanje. Nadamo se da ćemo dobiti neku sličicu i sa te svadbe:) Naravno, kad odigra svoju ulogu na još jednoj svadbi, stalak može da se smesti na osunčano mesto u stanu i postane stalak za saksijske biljke na primer. A evo kako je izgledao na zadatku. :)

mladenacka-torta



Jedan detalj koji će nas uvek podsećati na ovo venčanje jesu narukvice za ženske svatove. Šile smo ih ručno. Danima… :D Dizajnirale smo dve varijante kako bi Bojana odabrala:

kicenje-za-goste


Materijal je odabran tako da bude u skladu sa šampanj venčanicom, a boju biserčića je odredila boja dekoracije sale koji je Bojana odabrala.

dekoracija-mladencakog-stola

dekoracija-mladencakog-stola


Poseban izazov se pojavio pred nama kad je Bojana rekla: “Mama i ja ne uspevamo da napravimo raspored sedenja!” Trebalo je biti smiren dva dana pred venčanje i smiriti uzbuđenje i Bojanino i mamino, sesti, početi, očuvati smirenu atmosferu i koncentraciju i završiti u jednom cugu raspored tako da svi budu zadovoljni i ispoštovani. Naravno, uspele smo! :D
Pošto su Bojana i Sandro izuzetno duhoviti i veseli ljudi, šala sa lažnom mladom se prosto podrazumevala. I to ne sa jednom, već sa dve lažne mlade! :D A stajling dotičnih gospođica je bio takođe naš zadatak. :D Puno pozdravljamo Nikolu i Jovana, sjajno smo se zabavljali u trenucima dok smo čekali nesuđenog mladoženju :D ali i posle, tokom svadbenog veselja.

lazne-mlade


Iako je ova svadba za nas dve Marine prvenstveno bila posao, nismo mogle doći praznih ruku. Pa smo smišljale šta bismo mogle da darujemo mladencima, a da to ne bude baš klasičan poklon, da ima simboliku…

drvo-zelja
Ideja je nikla. Drvo želja je bilo zamišljeno tako da gosti na malim karticama ispisuju svoje želje mladencima i kače na drvo, a mladenci kad prođe sva frka-trka oko kumovskog ručka, naknadnog slikanja itd., sednu i poskidaju sve kartice, iščitaju želje i opet se na trenutak vrate na dan svog venčanja, a kartica im ostanu za uspomenu.

Ali odakle nam drvo…? Tu je na scenu stupila umetnica Marijana Stantić koja je u svojoj prepoznatljivoj tehnici u kojoj pravi i nakit, napravila drvo želja. I to od brezinih grana koje su se nekada davno podrazumevale da se pojave na dan venčanja zbog njihove simbolike. Takođe, samo drvo simbolizuje ukorenjivanje, čvrstinu (stablo), a krošnja zaštitu i svijanje porodičnog gnezda koje u ovom slučaju dodatno kite lepe želje rodbine i prijatelja, a kartice podsećaju na bele cvetove u krošnji.

S obzirom da su na ovoj svadbi bili angažovani Danilo&Sharon za foto-video uspomene, jasno je da smo i u toj čorbi bile mirođija :D pa je naš deo bio da predložimo lokacije za fotkanje nakon svadbe. Ideja je bilo sijaset, ali izbor je pao na Sremske Karlovce, kako zbog tradicije, kulture, duhovnosti, tako i zbog arhitekture, blizine Dunava, prisustva vidikovca, predivne prirode, a sve to zajedno pruža mogućnost za fenomenalne kadrove. A i nismo morali daleko da se vozimo… :D 

mladenci

mladenci

mladenci

Dragi naši, jednom vas je život rastavio i vi ste se ipak našli. Svi znamo šta to znači pa su sve dodatne želje suvišne. :) Nemojte zaboraviti važnu stvar - ostanite optimisti zauvek. ♥

mladenci

mladenci

0 comments:

Post a Comment