11.11.14

Karolina ♥ Nikola - Bajkovito venčanje u dvorcu Fantast


vencanje-u-dvorcu-fantast


Svet je malo mesto.  Dovoljno je da krenete, nebitno sa kojom namerom, koliko god da je vaša druga polovina u nekom momentu daleko, već u sledećem to može biti vaš cimer, kolega, saradnik…

Oboje su rođeni u proleće, on u martu, ona u oktobru. Oboje su u želji da se usavršavaju u njihovoj profesiji odabrali grad raskošne kulture, umetnosti, istorijskih simbola i arhitektonskog nasleđa. Krenuli su sa različitih delova zemljine kugle i jedno veče u jednom barselonskom stanu, u mnoštvu drugih, čuo je baš njen smeh.

U Barseloni su se upoznali, družili, učili, radili, zavoleli se i zajedno je napustili. Pejzaž koji u svakom njihovom sećanju na devojačke i momačke dane ispunjava sliku njihove ljubavi, koji svakom svojom dimenzijom ovaj grad kreira, ostao je da rađa i neguje druge ljubavi dok oni novo poglavlje započinju toplim koloritom živopisne i fascinantne zemlje.

Već same reči Porto Alegre bude misao na temperamentne brazilske ritmove, a to je naziv grada u kome je Nikola zaprosio Karolinu i odakle su nam javili: „Venčaćemo se u Srbiji!“

***

Uzevši u obzir sve njihove želje kao i činjenicu da će među svatovima biti dosta ljudi kojima je ovo ujedno i prilika da dožive Novi Sad i Vojvodinu, mesto koje je za proslavu odabrano bio je dvorac Fantast, nekadašnji dom porodice Dunđerski, a sada bajkovit, moderno opremljen hotel. Imali smo puno sreće da dobijemo ovaj prostor jer smo za kompletnu organizaciju imali svega nešto više od dva meseca.

Gosti iz inostranstva su imali prilike da tokom nekoliko dana pre i posle svadbe upoznaju Novi Sad, a mlađa ekipa i da proslavi devojačko-momačko veče koje je bilo organizovano veče pred svadbu (jer tek je tad ekipa bila kompletna).

Ono što uvek sugerišemo mladencima jeste da taj dan bude osmišljen, da postoji scenario – epizode koje se smenjuju, ukoliko je moguće i neki naročit momenat. Čini mi se da nismo mogli dobiti kooperativnije i inspirativnije mladence i tako je nastao sledeći program.

vencanje-u-dvorcu

S obzirom na udaljenost od grada, trajanje skupa svatova je produženo na dva sata čime se kod gostiju smanjio pritisak da li će stići na vreme i ujedno dobio jedan prijatan uvod tokom kog su gosti mogli da se opuste od puta, da se upoznaju, oni koji se nisu dugo videli da se ispričaju i sve to na elegantnoj prednjoj terasi dvorca u prirodnom hladu sa impresivnim prizorima na svakoj strani na koju se pogleda, a sve to uz tamburašku muziku, odličan ketering i domaća vina.

skup-svatova

skup-svatova

skup-svatova

Za to vreme u mladenačkom apartmanu…

sminkanje-mlade

sminkanje-mlade

A napolju veselo…

svadba

svadba

Trenutak je došao.

otac-izvodi-mladu

vencanje
gradjansko-vencanje

gradjansko-vencanje

Travnjak iza dvorca je bio spreman za proslavu. Bend postavljen, podijum čeka štiklice. Žardinjere su ispunjene sezonskim, domaćim cvećem kako bi ambijent ostao autentičan. Dekoracija je diskretna, akcenat je na dvorcu jer on čini ovaj ambijent takvim da ostavlja bez daha.

dvorac-fantast

dvorac-fantast

dvorac-fantast

Planirano je da, kada se nakon čina venčanja gosti smeste na svoja mesta, mladenci prođu kroz dvorac i pojave se na zadnjoj trasi – klasično, ali u ovom slučaju vizuelno neopisivo. Taj prizor ćemo ipak morati da zamislimo jer je kiša bila brža (a Brend Bend brži od kiše, premestili su se u roku od 15 minuta, svaka čast!) pa smo prešli na plan B.

mladenci

prvi-ples

prvi-ples

Glavna sala je bila postavljena tako da tu bude žurka dok su stolovi za ručavanje bili postavljeni u druge dve sale. Ovakav koncept se već drugi put jako dobro pokazao u šta će vas uostalom uveriti atmosfera koju je fotografkinja Sneža kao i uvek maestralno “uhvatila”.

svadba

svadba

svadba

svadba

Prvi planiran događaj je bila svirka u sastavu “od detinjstva” – mladoženja, brat i drugar iz dvorišta – nekada su svirali zajedno.

mladozenja-svira

Pojačanje u vidu ženskog vokala osim mlade bila je Šoana iz Argentine, nekadašnja Nikolina cimerka…

mlada-peva

…a tu su naravno i drugi koji su sa Nikolom i Karolinom delili životni prostor – Ana iz Meksika, Nedim iz Sarajeva.

svadba

Članovi Brend benda su dobili zasluženi predah dok su Nikola, Petar i Sloba svirali kako domaće, tako i brazilske numere.

svadba

svadba

svadba

svadba

svadba

svadba

svadba

svadba

Zaokupljeni svirkom, mladenci nisu primetili da se u sali pojavilo veliko platno i projektor koji su omogućili da još neki prijatelji iz Barselone, koji nisu mogli da dođu, čestitaju mladencima i da eto ipak na neki način budu prisutni tog dana. To je bilo iznenađenje za mladence koje je pripremila drugarica Evelin, a mladoženjin brat i mi zajedno realizovali.

svadba

svadbamladenci

mladenci

Sečenje mladenačke torte i hvatanje bidermajera su na kratko pauzirali ovu nezaboravnu žurku…

mladenacka-torta

hvatanje-bidermajera

…koja se odmah nastavila istim tempom…

svadba

svadba

svadba

mladenci

Kiša je prestala i svadba je dobila savršen epilog.

svadba

Karolini i Nikoli želimo da njihov brak bude uzbudljiv, kvalitetan, dinamičan… kao što je i njihov život, sa puno razumevanja i tolerancije, a za ljubav su se već snašli. :D Takođe im želimo da i njihova druga svadba, koja će se održati u Brazilu, u martu 2014. bude još bolja od ove, ako je to uopšte moguće. :D

***
Organizacija venčanja – Prvo klikni pa reci DA!
Mesto proslave - Dvorac Fantast
Muzika – Brend Bend
Šminka – D Make Up
Cveće – Cvećara Maja
Torta – Torte Anđela

0 comments:

Post a Comment