11.11.14

Organizacija venčanja mladencima iz inostranstva

organizacija-vencanja

Kao posledica toga što je sajt klikdovencanja.com dobro optimizovan, a fejsbuk stranica Klik Do Venčanja praćena od strane velikog broja fanova koji pripadaju ciljnoj grupi, do nas lako dolazi putem interneta veliki broj mladenaca. Među njima ima i onih koji žive u inostranstvu, a potiču odavde i svoje venčanje žele da održe u Srbiji. Jako smo srećne svaki put kada imamo nove mladence iz inostranstva jer je to za nas veliki izazov.

Ne postoji prevelika razlika u načinu organizacije ukoliko su mladenci prisutni ili ako su online. Razlika je u tome što kada mladenci nisu tu, mi imamo veću odgovornost za prezentovanje ponude u koju oni nisu upućeni. Za ove slučajeve je karakteristično i to da kad dođe dan (ili par dana) kada oni dolaze ovamo, mi im se u potpunosti posvećujemo kako bismo sve što je potrebno zajedno odradili u što kraćem roku jer oni imaju želju da tu priliku i vreme iskoriste i da se vide sa prijateljima i rodbinom i mi se trudimo da im oslobodimo što više vremena pažljivim planiranjem aktivnosti.

Dešava se da mladenci žele datum koji je veoma blizu i isto tako, dešava se da su njihovi dolasci svedeni na minimum (kako zbog udaljenosti, tako i zbog poslovnih obaveza) ili čak da stignu tek u poslednjem trenutku pred svadbu. To su situacije koje su nam naročito zanimljive.

Po zanimanju smo diplomirani inženjeri industrijskog menadžmenta pa kao logičan sled jeste i to da svakoj svadbi pristupamo kao projektu sa striktnim rokom, unapred definisanim rezultatom i budžetom, zatim njegovoj realizaciji tokom jednog dana po pripremljenom protokolu, a krajnju procenu prepuštamo mladencima. Pri svemu tome, naš odnos sa mladencima je takav da oni ni u jednom momentu ne dožive proces organizacije svoje svadbe kao neki posao nego se staramo da oni potpuno uživaju u svakom koraku kao da sve to rade uz pomoće sestre ili prijateljice.

Kako izgleda proces organizacije kada su mladenci u inostranstvu?

Kao i u ličnom kontaktu, tako i već posle par razmenjenih mejlova ili susreta na skype-u, prva slika o tome šta želi osoba sa kojim komuniciramo, može da se stvori. A kako tako brzo? Jako volimo ovo što radimo, unosimo se maksimalno u svaki detalj, iskrene smo i svaki mladenci su za nas nova priča u kojoj želimo aktivno da učestvujemo i ovakav naš stav se jednostavno oseti, mladenci (iskreno, uglavnom komuniciramo sa mladama) se opuštaju, postaju otvoreni i mi onda mnogo lakše dolazimo do zaključka šta je to što oni žele i lako nam je da predlažemo prave stvari.

Koji je princip?

Saznamo što više informacija – koji je željeni datum, koliki je budžet okvirno, broj gostiju, vrsta muzike, vrsta prostora (restoran, sala, spoljašnji prostor…), posebni zahtevi (vrsta hrane, lokacije, blizina crkve, vreme trajanja proslave…) i na osnovu tih podataka (uz razmenu fotografija) predlažemo prostor koji zadovoljava kriterijume. Isti je princip i kod svih ostalih stavki. Imamo svoje metode kako da procenimo šta bi se moglo svideti i odgovarati konkretnim mladencima, ako nismo sigurne, ponudimo im više opcija i to je to.

Dosta smo se potrudile da dobro upoznamo ponudu u sferi venčanja, isto tako se potrudimo da koliko je moguće upoznamo naše mladence pa tako možemo da im predočimo ponudu bez nepotrebnih informacija (poput filtera :D) jer već znamo šta otpada, mladenci uvek imaju mogućnost da biraju, dozvoljavamo im da se predomišljaju jer znamo da je teško odlučiti se (danas je ponuda jako raznovrsna i kvalitetna) pa im pomažemo da sami dođu do zaključka šta je ono što zaista žele i da budu sigurni u to.

Mi izuzetno poštujemo naše mladence – njihovo vreme, novac, želje ali povrh svega poštujemo činjenicu da je to jedan dan koji se ne može ponoviti, a za koji je uloženo puno truda, koji se dugo planira i zbog svega toga smatramo da svaki mladenci zaslužuju da taj dan bude samo njihov, da bude autentičan i zato mi ne “štancamo” svadbe nego želimo da svaka kako vizuelno tako i po atmosferi i po događajima, bude bar donekle originalna kao što je i svaki par mladenaca originalan u odnosu na sve druge.

Šta nas čini posebnim?

Mi nemamo katalog iz kog se bira jedna od tri varijante dekoracije, mi nismo zapravo fotografska radnja koja vas uslovljava svojom uslugom, mi nismo restoran koji ima mrežu saradnika “po jedan za svaku stavku” pa vi samo kažete – “Može.” i sve je rešeno po hiljaditi put na isti način… Mi smo prvenstveno sajt klikdovenčanja.com koji od prvog objavljenog teksta za cilj ima da pomogne mladencima da uživaju dok pripremaju svoje venčanje (u poslednje vreme smo se posvetile lepšem polu na sajtu devojackovece.com) i da svakom venčanju damo neki specifičan pečat.

Šta još?

Mi znamo sve detalje i skrivene “cake” i troškove koji iskrsavaju tokom procesa pripreme venčanja i sve to ćemo vam unapred predočiti. Komentari – je se nikad ne bih udala bez vas; moje Dobre Vile; jao spasile ste me; nikad se ovoga ne bih setila; su samo neki od mnogih komentara koji ovo potvrđuju.

Osim toga, odradićemo umesto vas sve pa i najsitnije stavke, a putem mejla biti na raspolaganju i vašim gostima koji dolaze iz inostranstva koji, kako je iskustvo pokazalo, često imaju neka pitanja kojim ne žele da vas opterećuju, a nekad se i neko iznenađenje za mladence potkrade.:D

Pogledajte priče naših dosadašnjih mladenaca iz inostranstva (Bojana&Sandro, Karolina&Nikola, Aleksandra&Jure), zatim pogledajte naše pakete organizacije, obratite nam se i počnite da uživate. :)


0 comments:

Post a Comment